EXCLUSIV | Elevii de clasa a XII-a din Craiova vânează specializările care le asigură salarii de top. „Sunt specialiști care câștigă peste 7000-8000 de euro pe lună”

Publicat: 11/03/2023, 10:08
Actualizat: 11/03/2023, 10:15

Aproximativ 100 de elevi de liceu fac meditații gratuite la matematică cu profesori de la Universitatea din Craiova. Cadrele didactice îi pregătesc pe tineri pentru a promova examenul de Bacalaureat, dar și pentru admiterea la facultate.

Decizia de organiza meditații gratuite la matematică a fost luată la nivelul Universității din Craiova pentru a atrage tineri cât mai bine pregătiți la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică. Cadrele didactice urmează, cu precădere, programa de BAC de la profilul Matematică-Informatică. Deja, peste 100 de tineri s-au înscris la meditațiile gratuite pentru a obține un loc la buget la Specializarea Calculatoare, unde anul trecut a fost cea mai mare concurență din toată Universitatea.

„Salariile sunt foarte mari”

„Eu îmi doresc foarte mult să intru la Facultatea de Automatică, la buget. M-am înscris la meditații ca să mă familiarizez cu examenul de admitere pentru că știu că aici concurența este foarte mare. Aș vrea un loc la la această facultate pentru că știu, de la actualii studenți, că firmele le fac oferte de angajare chiar din anul I, iar salariile sunt foarte mari. Sunt specialiști care câștigă peste 7000-8000 de euro pe lună după ce obțin diploma de licență. Cred că este o profesie care și în viitor va fi bine plătită”, a spus Andrei, un elev de clasa a XII-a.

Meditațiile durează trei ore

Lecțiile se desfășoară în format on-line.

“Meditațiile se desfășoară pe platformele de e-learning ale Universității din Craiova. Toate informațiile referitoare la conectarea on-line sunt postate pe site-ul Facultății de Automatică. Meditațiile durează trei ore, încep la ora 09:00 și se termină la 12:00, în fiecare sâmbătă.  Pentru absolvenții facultății nostre, matematica este foarte importantă, este regina științelor din punctul meu de vedere și arată nivelul la care se află absolvenții de liceu la un anumit moment dat.”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dorin Șendrescu, decanul Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică.

„Materialele pe care le lucrăm cu copiii sunt postate apoi pe Classroom”

Cadrele didactice universitare care îi pregătesc pe elevi sunt de la Matematici Speciale.

“Lecțiile sunt interactive, ei pot adresa întrebări cadrului didactic ori de câte ori apar nelămuriri. Materialele pe care le lucrăm cu copiii sunt postate apoi pe Classroom”, a precizat conf. univ. dr. Cristian Vladimirescu, cadru didactic la Matematici Speciale.

Universitatea din Craiova are încheiate protocoale de colaborare cu inspectoratele școlare din regiune, iar unul dintre aspectele vizate este pregătirea gratuită a elevilor.

„Venim în sprijinul elevilor de liceu pentru a-i ajuta să promoveze examenul de bacalaureat, dar și pe cel de admitere. Până acum s-au înscris peste 100 de tineri, iar lista rămâne în continuare deschisă până la vară. Ne-am bucurat să vedem că elevii sunt dornici să recupereze eventualele pierderi, din timpul pandemiei, pentru că această generație a făcut ore în-line în perioada de lockdown.  Astfel, elevii se vor putea familiariza cu modalitatea de testare de la cele două examene și vor avea șanse mai mari de reușită”, a declarat prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.

În ultimii șapte ani, profesorii universitari au oferit meditații gratuite elevilor în vederea atragerii unui număr cât mai mare de absolvenți de liceu la facultățile Universității din Craiova.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
VIDEO | Efecte secundare devastatoare pentru regele Charles produse de chimioterapie. Informații de impact provenite...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
Mihai Leu se luptă din nou cu cancerul de colon? Fostul pugilist, internat în spital....
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce drepturi are șoferul când e oprit în trafic? Ce poți face când constați un...
Cine va fi succesorul lui Putin?
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Ungurii, MESAJ DE FORȚĂ pentru toată Europa: Vrem să ne ţinem departe de acest lucru
Concediul pentru creșterea copilului. Schimbări la întoarcerea în câmpul muncii
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
”Sunt viu” Florin Piersic, mesaj emoționant de pe patul de spital. Cum se simte marele...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Polonia fortifică frontiera de est. „Atunci când este vorba de securitate, nu există limite”
×